ΑΙσθημα εγκλεισμού και εγκλωβισμού

Ερωτήσεις – απαντήσεις για την τρέχουσα κατάσταση.ΑΙσθημα εγκλεισμού και εγκλωβισμού
Πέπη ρωτήθηκε πριν από 1 έτος

Ξένη σε ξένο τόπο έγκλειστη και εγκλωβισμένη! Για μια ακόμη χρονιά χωρίς μετάθεση (μετά από 12 έτη υπηρεσίας ) Δε βρίσκω όρεξη και χαρά για τίποτα 

1 απαντήσεις
Παναγιώτης Τσουκαρέλλης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 1 έτος

 
Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσα να μιλήσω για τη μετάθεσή σας δεδομένου ότι είναι διοικητικό θέμα. Ωστόσο σας γράφω δύο λόγια που πιθανά να φανούν χρήσιμα.
 Η υποκειμενική οπτική είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Οι καθημερινές καταστάσεις που βιώνουμε επιδρούν στον εσωτερικό μας κόσμο και διαμορφώνουν τα συναισθήματά μας. Δεν είναι τίποτα εύκολο αλλά και τίποτα δύσκολο στη λειτουργικότητά μας αρκεί να αποφασίσουμε και να προσανατολιστούμε στη θετική κατεύθυνση και να αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση τις υφιστάμενες συνθήκες. Αυτό χρειάζεται ανασυγκρότηση δυνάμεων και focus σε όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Είναι σημαντικό να αναστοχαστείτε την πολυδυναμική και αξιόλογη δωδεκαετή σας εμπειρία, την δοτικότητά σας στα παιδιά, την πορεία σας σε αυτό τον τόπο. Μου θυμίσατε μία ιατρό που έμεινε για πολλά χρόνια σε ένα μικρό νησί. Κάποια στιγμή είχε κουραστεί αρκετά. Μου εμπιστεύτηκε το θυμό και την απογοήτευσή της που ήταν ακόμα σε αυτό. Όταν τη ρωτούσα για τα ενδιαφέροντά της μου μιλούσε για τη δουλειά και για την επιθυμία της να φύγει. Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης διαπιστώσαμε ότι είχε ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είχε άλλα ενδιαφέροντα. Η εργασία είναι ένα μέρος της ζωής μας και για το υπόλοιπο χρειάζεται να πάρουμε ανατροφοδότηση και από άλλες πηγές. Να ασχοληθούμε με νέα χόμπι και δραστηριότητες, να αναζητήσουμε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν και νιώθουν τα συναισθήματά μας, που μας ενθαρρύνουν. Να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, να κάνουμε εμείς για εμάς ό,τι  καλύτερο μπορούμε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Είμαστε αυτοί που θα επιλέξουμε από ποια γωνία θα δούμε τον πίνακα της καθημερινότητάς μας. Από εκείνη που ρίχνει σκιές και κάνει σκούρες ακόμα και τις ανοιχτές αποχρώσεις ή από εκείνη που ρίχνει το φως και δίνει λάμψη στον καμβά της πορείας μας. Είναι βέβαιο ότι έχετε καταφέρει πολλά, τα οποία πρέπει να αναγνωρίσετε στον εαυτό σας. Να κάνετε βήματα για θετικό επαναπροσδιορισμό.  Ακόμα κι αν χρειαστεί να μιλήσετε με κάποιον ειδικό δια ζώσης. Είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε καλύτερα. Η ερώτησή σας είναι ουσιαστική και αντανακλά έναν ευαίσθητο, σκεπτόμενο και ικανό άνθρωπο. Αξιοποιήστε τα δυνατά σας σημεία. Αναδείξτε τα, και θα έρθουν και τα καλύτερα.