Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.

Στις 10/01/2019, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Χίου οργανώθηκε από το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου επιμορφωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ( ΜΝΑΕ). Το πρόγραμμα αυτό που εφαρμόζεται σε όλα τα ΕΠΑΛ από τη σχολική χρονιά 2018-2019, περιλαμβάνει τους πυλώνες: της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας, του συμβούλου καθηγητή, της υποστήριξης ψυχολόγων, των χρηματοδοτούμενων σχεδίων δράσης και του εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης και τηλεκπαίδευσης και αφορά στους μαθητές της Α Λυκείου.

Το πρόγραμμα παρουσιάσθηκε από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου: Ιωάννη Συρρή (Πληροφορικής), Σοφία Σωτηρίου (Φυσικών Επιστημών και υπεύθυνη ΜΝΑΕ), Νικόλαο Χαβιάρα (Φιλολόγων) και Ανατολή Βροχαρίδου (Εκπαίδευσης για την Αειφορία). Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης συμμετείχε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και  συντονιστές ΜΝΑΕ του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης που υπήρξε πιλοτικό σχολείο.

Συμμετείχαν το ΕΠΑΛ Οινουσσών, το 1ο ΕΠΑΛ Χίου, το ΕΠΑΛ Βροντάδου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, το ΕΠΑΛ Ευδήλου Ικαρίας, το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου και το Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών.