Αρχική
Σάββατο Σεπτέμβριος 24, 2016

Ο δάσκαλος ποιητής και τα βιβλία κρίνα (Κωστής Παλαμάς)  

 Κλείστε τα Σχολειά να φτιάσουμε καινούργια! (Μίλτος Κουντουράς)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Από την ιστορία της Εκπαίδευσης γνωρίζουμε ότι όλες οι χρονικές περίοδοι ήταν δύσκολες, αλλά και σ’ όλες έγιναν θετικά βήματα. Η πολιτεία, η κοινωνία, το σύστημα κι οι εκπαιδευτικοί είναι οι βασικοί παράγοντες διαμόρφωσής της, οι οποίες ταυτοχρόνως είναι αιτίες καλού και κακού. Εμείς, οι δάσκαλοι, έτσι ή αλλιώς έχουμε στα χέρια μας συμπυκνωμένη όση δύναμη χρειάζεται για την πορεία προς τα εμπρός. Δεν είμαστε επουσιώδεις υπάλληλοι, μεταφορείς γνώσης και διακινητές εγγράφων· αλλά πνευματικοί εργάτες που προάγουμε την κοινωνία ή την κρατάμε στάσιμη.

    Η κάθε κι ο κάθε εκπαιδευτικός από μας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η αμοιβαία εκτίμηση κι ο σεβασμός ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, παρ’ όλες τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες και προσεγγίσεις που έχουμε, μπορούν να συμβάλλουν σε μια δημιουργική επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων, τα οποία θέλοντας και μη υπάρχουν. Αν ο κατευθυντήριος στόχος μας είναι η υποστήριξη του μαθητή, του παιδιού και του εφήβου, θα βρεθεί ο κοινός τόπος λειτουργίας, δράσης και δημιουργίας.

    Η δύναμη της εκπαίδευσης και περισσότερο της παιδείας είναι καταλυτική. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στήριξης και ανόδου της κοινωνίας, όπως και να την προσεγγίσουμε· κοινωνιολογικά, οικονομικά και πολιτικά, αλλά και σε όποια εποχή κι αν ζούμε. Αντιπαρερχόμενοιτο λαϊκό τραγούδι που θέλει τον δάσκαλο «σαρδανάπαλο» και νεκρό, γιατί δασκαλεύει τους νέους να γυρεύουν το δίκιο τους, μπορούμε να γίνουμε οι πλαστουργοί των παιδικών και εφηβικών ψυχών στη θέση του πλήθους των εικονικών εξωσχολικών «δασκάλων».

    Αποδεχόμενοι, ως πνευματικό θέσφατο, τη φράση του Ηράκλειτου «η παιδεία είναι ένας άλλος ήλιος για τους σπουδαγμένους» [«Τὴν παιδείαν ἕτερον ἥλιον εἶναι τοῖς πεπαιδευμένοις»], οφείλουμε να δράσουμε έτσι, ώστε οι προσπάθειές μας να παράσχουν περισσότερη Παιδεία στους μαθητές μας παρά τυπική εκπαίδευση. Γιατί δεν είμαστε εκπαιδευτές, αλλά δάσκαλοι.

    Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζω ότι λειτουργήσαμε μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα φορτισμένο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, με αρνητικές παραμέτρους, για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όλοι επιθυμούμε ένα καλύτερο σχολειό. Διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συμπαραστάτης και υποστηρικτής της καθεμίας και του καθενός έτσι, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και η λειτουργία των σχολείων να είναι ομαλή.               

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ

Τελευταίες αναρτήσεις από την Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου

 • ΝΕΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΕΠ, ΕΒΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17 (2-9-2016)

  Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 6786/01-09-2016 έγγραφο του ΙΕΠ, με θέμα: «Διαβίβαση πίνακα επί το ορθό» με το οποίο τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση του ΙΕΠ για τη χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσηςκαι στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης των υποψηφίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στους Πίνακες Αναπληρωτών των κλάδων / ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 ΔΕ1, ΚΑΙ «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ» για πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2016-2017, καταρτίστηκαν εκ νέου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, βάσει της οικείας πρόσκλησης (Φ.Ε.Κ. 2217/ τ.Β΄ /2016), οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) των κλάδων/ ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄ , ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 και ΔΕ1, καθώς και ο Πίνακας «Απορριπτέων» με τους υποψηφίους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης και τη σχετική αιτιολόγηση και έχουν αναρτηθεί εκ νέου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-new/ebep-anapl και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/features-mainmenu-47/2013-11-25-07-16-25.

  Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το ΆΡΘΡΟ 5: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ της ανωτέρω οικείας πρόσκλησης, πρέπει να υποβάλουν εκ νέου ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. (με το ειδικό έντυπο ΑΣΕΠ) από 03/9/2016 ημέρα Σάββατο έως και 07/9/2016, ημέρα Τετάρτη, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 2106400241, 2106400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

  ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

  ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

  ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

   
 • Ειδικό έντυπο Α.Σ.Ε.Π. για υποβολή ενστάσεων

  Ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 5: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ της πρόσκλησης Φ.Ε.Κ. 2217/ τ.Β΄ /2016, μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. (Ειδικό έντυπο ΑΣΕΠ ) από 27/8/2016, ημέρα Σάββατο έως και 31/8/2016, ημέρα Τετάρτη, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 2106400241, 2106400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

  ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ

   
 • ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΕΠ, ΕΒΠ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17

  Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορειου Αιγαίου γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης των υποψηφίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στους Πίνακες Αναπληρωτών των κλάδων / ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 ΔΕ1, ΚΑΙ «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ» για πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2016-2017, καταρτίστηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, βάσει της οικείας πρόσκλησης (Φ.Ε.Κ. 2217/ τ.Β΄ /2016), οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των κλάδων/ ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄ , ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 και ΔΕ1 καθώς και ο Πίνακας «Απορριπτέων» με τους υποψηφίους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης και τη σχετική αιτιολόγηση και έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-new/ebep-anapl και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/features-mainmenu-47/2013-11-25-07-16-25.

  Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 5: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ της ανωτέρω οικείας πρόσκλησης, μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. (Ειδικό έντυπο ΑΣΕΠ ) από 27/8/2016, ημέρα Σάββατο έως και 31/8/2016, ημέρα Τετάρτη, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 2106400241, 2106400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

  ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17

   
 • Πίνακας Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Ιουλίου 2016

  Πίνακας Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Ιουλίου 2016

   
 • Διαγωνισμός Young digital talent στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016: Αλλαγή Καταληκτικής Ημερομηνίας (4-8-2016)

  Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ.  113888/Δ1/12-07-2016  εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα: ««Πρόσκληση για συμμετοχή  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016 και στο Διαγωνισμό  Young digital talent στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016» σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο διαγωνισμό Young Digital talent (Ανάδειξη ψηφιακών δεξιοτήτων νέων) είναι η 31η Αυγούστου 2016.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

  Ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://eskills4jobs.ec.europa.eu/young-digital-talent

  ΙστοσελίδατουeSkills for Jobs 2016: http://eskills4jobs.ec.europa.eu/

  Οδηγοί δημιουργίας videogamesμε Scratch: https://www.youtube.co/playlist?list=PLfQZrgC8Xhg8_t3OME9A2dMpFZMCwdtN-                                                                             

  Τέλος παρακαλούνται τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή να ενημερώνουν ταυτόχρονα την εφαρμογή http://codingevents.minedu.gov.gr

   
 • Δελτίο Τύπου για πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) (22-7-2016)

  Δελτίο Τύπου για πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)

   
 • Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις δομές της Ειδικής Αγωγής

  Καλούμε όσους επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ένα διδακτικό έτος ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους: α) ΠΕ 21 & ΠΕ 26 , ΠΕ 22, ΠΕ 23, ΠΕ 24, ΠΕ 25, ΠΕ 28, ΠΕ 29, ΠΕ 30, ΠΕ 31 και β) οι υποψήφιοι των κλάδων ΔΕ 1- Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ένα διδακτικό έτος, για τη στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , Ε.Δ.Ε.Α.Υ. καθώς και για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Παιδείας) και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ., όπως περιγράφονται παρακάτω, να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν. Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 22/7/2016 μέχρι και την 29/7/2016.

  Οι ενδιαφερόμενοι για την απόδοση συνάφειας, σε μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών, προσκομίζουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο (κατά προτίμηση CD), σκαναρισμένα ονοματισμένα ως ακολούθως: "Επώνυμο_κλάδος_Τίτλος_ΣΧΟΛΗ". Παραδείγματα : «ΓΕΩΡΓΙΟΥ_ΠΕ23_ΜΤΣ_ΠΤΔΕ.pdf» ή «ΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ_ΠΕ30_ΔΙΔ_ΕΚΠΑ».pdf» Το αρχείο θα περιέχει τις απαιτούμενες σελίδες ώστε να περιέχονται τα προβλεπόμενα για την εξέταση της συνάφειας, όπως αυτά περιγράφονται στη σελίδα 19 της Πρόσκλησης. Διευκρινίζεται ότι το μεταπτυχιακό που είναι προσόν διορισμού, όπως π.χ. στους ΠΕ21 με μεταπτυχιακό στη ΛΘ, εφόσον τα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν στέλνονται για συνάφεια.

  Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις δομές της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ,ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , Ε.Δ.Ε.Α.Υ. καθώς και για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Παιδείας) για το σχολικό έτος 2016-2017

   
 • Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων εκπαιδευτικών των αγγλόφωνων τμημάτων Π.Ε. και Δ.Ε. και θέσεων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διδασκαλία ξένης ή μητρικής γλώσσας εκτός της ελληνικής στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου (20-7-2016)

  Σας κοινοποιούμε την αρ. 118580/Η2/19-7-2016 Προκήρυξη με τίτλο " Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων εκπαιδευτικών των αγγλόφωνων τμημάτων Π.Ε. και Δ.Ε. και θέσεων  ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διδασκαλία ξένης ή μητρικής γλώσσας εκτός της ελληνικής στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου". Επισημαίνουμε ότι η προκήρυξη δημοσιεύεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

   
 • Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

  Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΤΕ01 και ΔΕ01 για υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2016-2017 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη από τους εν λόγω πίνακες. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 12 Ιουλίου έως και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.

  Περισσότερα...  
 • Πίνακας Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Ιουνίου 2016

  Πίνακας Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Ιουνίου 2016

   

Πρόσφατα νέα Σχολικών Συμβούλων

 • Ημερίδα για Γυμναστές: "Για μια καλύτερη Φυσική Αγωγή" (9-9-2016)

  Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Λέσβου διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Φ. Α. Ν. Λέσβου ενόψει του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΚ Μυτιλήνης την Πέμπτη 08.09.2016 από ώρα 09.00 έως 13.00, με θέμα: «Για μια καλύτερη Φυσική Αγωγή». Εισηγητές ήταν, ο Σχ. Σύμβουλος Φ.Α. Ιωάν. Τσιόπας και ο πρ. Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Κων/νος Καραβοκύρης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  09.00-09.30:  «Ετήσιος προγραμματισμός στη Φυσική Αγωγή»

  09.30-09.50: «Το νέο πρόγραμμα σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο»

  09.50 -10.20: «Αξιολόγηση των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής»

  10.20 - 10.50: «Φιλοσοφία και οργάνωση των σχολικών αγώνων»

  10.50-11.05: Διάλειμμα

  11.05-12.30: «Αναπτυξιακή Δυσλειτουργία της Συναρμογής (ΑΔΣ) – Προσέγγιση και παρέμβαση σε παιδί με ‘Κινητική Αδεξιότητα’- Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

  12.30 - 13.00: Συζήτηση – Συμπεράσματα

   
 • Ημερίδα Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για το beach volley στο Πέραμα Παπάδου (30-6-2016)

  O Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής N. Λέσβου σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή Πετοσφαίρισης Ν. Λέσβου κ. Σπύρο Ψωμά και τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδα την Τρίτη 28 Ιουνίου, στον Ανεμόμυλο Περάματος Παπάδου με θέμα: «Γνωρίζω και Παίζω beachvolleyball».

         

  Περισσότερα...  
 • Επιστημονική συνάντηση από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Σαμουηλίδου, με θέμα: "Η Φυσική Αγωγή στην Προσχολική ηλικία" (23-06-2016)

   

  Ολοκληρώθηκε η επιστημονική συνάντηση που συνδιοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο της 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ε.Μοσχοβάκη , τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Χίου , Σάμου κ.Ε.Σαμουηλίδου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου . Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε η κ.Ε.Σαμουηλίδου .Συνομιλητές οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Ε.Δημοπούλου , Ε. Καλογρά ,Λ.Μιχαλακοπούλου, Ε. Ατσάλης ενώ ο Παραολυμπιονίκης κ. Σίμος Παλτσανιτίδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της άσκησης και των κινητικών δραστηριοτήτων ,παιδιών προσχολικής ηλικίας . Στο τέλος της συνάντησης δόθηκε τιμής ένεκεν αντίτυπο του βιβλίου  :<< Η Φυσική Αγωγή στη Προσχολική ηλικία >>
           
   

   

   
 • Σχολικοί Αγώνες χαράς, φιλίας και υψηλού αθλητικού ‘ευ αγωνίζεσθαι’ (17-6-2016)

  Μαθήματα αθλητικού πολιτισμού και συμπεριφορών ανάδειξης του fairplayέδωσαν οι μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου και Λήμνου σε αγώνες Πετοσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης, ακολουθώντας έτσι πιστά τα κορυφαία δημοφιλή πρότυπά τους (που τον τελευταίο καιρό όλοι θαυμάσαμε σε αγώνες καλαθ/σης του ελληνικού πρωταθλήματος) αλλά και την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

  «Αγωνίζομαι χωρίς σκοπιμότητα για την νίκη», «σέβομαι τον αντίπαλο συνομήλικό μου και τον συγχαίρω ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τον αγώνα», «παραδέχομαι τις παραβάσεις των κανονισμών και βοηθάω τους διαιτητές στο έργο τους»,  «προτιμώ να πασάρω στον συμπαίκτη μου, από το να ντριμπλάρω», είναι κάποιες από τις διαστάσεις του ΄ευ αγωνίζεσθαι΄ που αναδείχθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια των Γιορτών Άθλησης.

  Έτσι ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές γιορτές για το σχολικό έτος 2015-16, με τους μικρούς μαθητές-αθλητές να υπόσχονται συνεχή αθλητική δράση για όλο το καλοκαίρι και στον ελεύθερο χρόνο τους, διατηρώντας και βελτιώνοντας την καλή τεχνική επιδεξιότητα και φυσική κατάσταση που επιδείξανε στα αγαπημένα τους σπορ.

       

   
 • Επιλογή θεμάτων εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου στα Μαθηματικά (16-05-2016)

  Το φυλλάδιο αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των (νέων κυρίως) συναδέλφων πάνω στη διαδικασία επιλογής θεμάτων για τις τελικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου στα Μαθηματικά.

  Επιλογή θεμάτων εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου στα Μαθηματικά (από το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Ράλλη)

   
 • Δελτίο Τύπου τους Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής για την «Πανελλήνια Μαθητιάδα» (16-5-2016)

  Το Γυμνάσιο Πέτρας εκπροσώπησε επάξια την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μιας και ήταν το μοναδικό σχολείο που έλαβε μέρος τον Απρίλιο στην Πανελλήνια Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών, που εδώ και 15 χρόνια έχει γίνει θεσμός.

  Δελτίο Τύπου

   

   

   

   

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος