Αρχική
Δευτέρα Μάιος 30, 2016

Ο δάσκαλος ποιητής και τα βιβλία κρίνα (Κωστής Παλαμάς)  

 Κλείστε τα Σχολειά να φτιάσουμε καινούργια! (Μίλτος Κουντουράς)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Από την ιστορία της Εκπαίδευσης γνωρίζουμε ότι όλες οι χρονικές περίοδοι ήταν δύσκολες, αλλά και σ’ όλες έγιναν θετικά βήματα. Η πολιτεία, η κοινωνία, το σύστημα κι οι εκπαιδευτικοί είναι οι βασικοί παράγοντες διαμόρφωσής της, οι οποίες ταυτοχρόνως είναι αιτίες καλού και κακού. Εμείς, οι δάσκαλοι, έτσι ή αλλιώς έχουμε στα χέρια μας συμπυκνωμένη όση δύναμη χρειάζεται για την πορεία προς τα εμπρός. Δεν είμαστε επουσιώδεις υπάλληλοι, μεταφορείς γνώσης και διακινητές εγγράφων· αλλά πνευματικοί εργάτες που προάγουμε την κοινωνία ή την κρατάμε στάσιμη.

    Η κάθε κι ο κάθε εκπαιδευτικός από μας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η αμοιβαία εκτίμηση κι ο σεβασμός ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, παρ’ όλες τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες και προσεγγίσεις που έχουμε, μπορούν να συμβάλλουν σε μια δημιουργική επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων, τα οποία θέλοντας και μη υπάρχουν. Αν ο κατευθυντήριος στόχος μας είναι η υποστήριξη του μαθητή, του παιδιού και του εφήβου, θα βρεθεί ο κοινός τόπος λειτουργίας, δράσης και δημιουργίας.

    Η δύναμη της εκπαίδευσης και περισσότερο της παιδείας είναι καταλυτική. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στήριξης και ανόδου της κοινωνίας, όπως και να την προσεγγίσουμε· κοινωνιολογικά, οικονομικά και πολιτικά, αλλά και σε όποια εποχή κι αν ζούμε. Αντιπαρερχόμενοιτο λαϊκό τραγούδι που θέλει τον δάσκαλο «σαρδανάπαλο» και νεκρό, γιατί δασκαλεύει τους νέους να γυρεύουν το δίκιο τους, μπορούμε να γίνουμε οι πλαστουργοί των παιδικών και εφηβικών ψυχών στη θέση του πλήθους των εικονικών εξωσχολικών «δασκάλων».

    Αποδεχόμενοι, ως πνευματικό θέσφατο, τη φράση του Ηράκλειτου «η παιδεία είναι ένας άλλος ήλιος για τους σπουδαγμένους» [«Τὴν παιδείαν ἕτερον ἥλιον εἶναι τοῖς πεπαιδευμένοις»], οφείλουμε να δράσουμε έτσι, ώστε οι προσπάθειές μας να παράσχουν περισσότερη Παιδεία στους μαθητές μας παρά τυπική εκπαίδευση. Γιατί δεν είμαστε εκπαιδευτές, αλλά δάσκαλοι.

    Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζω ότι λειτουργήσαμε μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα φορτισμένο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, με αρνητικές παραμέτρους, για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όλοι επιθυμούμε ένα καλύτερο σχολειό. Διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συμπαραστάτης και υποστηρικτής της καθεμίας και του καθενός έτσι, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και η λειτουργία των σχολείων να είναι ομαλή.               

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ

Τελευταίες αναρτήσεις από την Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου

 • Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 (24-5-2016)

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.

  Περισσότερα...  
 • Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2016-2017 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2016-2017 (16-5-2016)

  Το Υπουργείo Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των αποσπάσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2016-2017.

  Εγκύκλιος αποσπάσεων

  Αίτηση απόσπασης

   
 • Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 (12-5-2016)

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης όπως η διαδικασία συμπλήρωσης της  Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης που θα γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και λοιπά. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 20 Μαΐου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

  Προκήρυξη

  Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ. για προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

  Αίτηση υποψηφίου

   
 • Εγκύκλιοι αποσπάσεων (21-4-2016)

  Σας κοινοποιούμε τις παρακάτω προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία και σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2016-2017 :

  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2016-2017

  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε  υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2016-2017

   
 • Διεξαγωγή Ανακεφαλαιωτικού Διαγωνίσματος στα Μαθηματικά των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.), κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων (19-4-2016)

  Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 το ανακεφαλαιωτικό διαγώνισμα, κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων των Νομών Λέσβου, Σάμου και Χίου στα Μαθηματικά των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής. Στόχος αυτού ήταν ο εγκλιματισμός των μαθητών στις συνθήκες των πραγματικών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

  Το συγκεκριμένο διαγώνισμα διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου-Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών, κ. Πρόδρομο Ελευθερίου, σε συνεργασία με:

  - τον κ. Ιωάννη Ράλλη, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Λέσβου, Σάμου & Χίου και

  - τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03 των Νομών Λέσβου, Σάμου & Χίου.

  Δελτίο Τύπου

  Θέματα και ενδεικτικές λύσεις θεμάτων

   
 • Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2016, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (16-2-2016)

  Με την παρούσα εγκύκλιο, σας ενημερώνουμε για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων που αφορούν:
  α) στους υποψηφίους (μαθητές τελευταίας τάξης και αποφοίτους), οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το παλαιό ή το νέο σύστημα εισαγωγής.
  β) στους υποψηφίους (μαθητές τελευταίας τάξης και αποφοίτους), οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το παλαιό ή το νέο σύστημα εισαγωγής.

  Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2016, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

   
 • Ενημερωτικά κείμενα για Προγράμματα ΕΣΠΑ

  "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΝΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΑΠ1" (MIS 520704), "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΑΠ6" (ΜΙS 5000044), "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ -ΑΠ3" (ΜIS 453706) ΤΟΥ ΕΠ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΔ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΑΠ1 (MIS 446745) ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ- ΑΠ6,8,9 (MIS 5000043) TOY ΕΠ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020.

   
 • Πρόσκληση Στελέχωσης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Τομέα Παιδείας (10-2-2016)

  Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες της σε προσωπικό και προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με μετακίνηση ή απόσπαση υπαλλήλων με σχέση εργασίας μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου από Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.2α του Ν.2860/2000 (ΦΕΚ 251/Α/14-11-2000) όπως ισχύει και με τις διατάξεις της παρ.1α του άρθρου 18 του Ν.3614/2007 (ΦΕΚ 267/τ.Α΄/3-12-2007).

  Περισσότερα...  
 • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με τη μετάβαση, διαμονή και επιστροφή μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών του Βορείου Αιγαίου προς και από το Στρασβούργο για την Ημερίδα Euroscola της 17ης Μαρτίου 2016

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Euroscola 2016, προσκαλούμε τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού, με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ, να καταθέσουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, Ελευθερίου Βενιζέλου 26, 81132, Μυτιλήνη, (τηλ. 2251048165), σφραγισμένη προσφορά, με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 μ.μ.

  Περισσότερα...  
 • Συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αριστείδη Καλάργαλη προς τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης (1-2-2016)

  Αξιότιμες/οι κ.κ. Διευθύντριες & Διευθυντές των Δ/νσεων Εκπ/σης Β. Αιγαίου,  

  Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου και τις εγκάρδιες ευχές μου για την επιλογή και τοποθέτησή σας ως Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Πιστεύω ότι η νέα σας θέση θα σας δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να προσφέρετε τα μέγιστα στην εκπαίδευση αλλά και την κοινωνία των περιοχών ευθύνης σας.

  Η τιμή, που σας έγινε, είναι μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη της επιτέλεσης της σημαντικής και δύσκολης αποστολής σας.

  Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις των νέων καθηκόντων σας αλλά και στις προσδοκίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, εύχομαι να έχετε μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική θητεία.

  Ανεξάρτητα από την αφετηρία, την προσωπική, ειδική και γενική ταυτότητα του καθενός – καθεμιάς, η σημαντικότερη προϋπόθεση για να υπάρξει αντιμετώπιση των ποικίλων εκπαιδευτικών θεμάτων είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας όλων μας στον μέγιστο βαθμό. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κι εγώ προσωπικά θα είμαστε συνεχώς στη διάθεσή σας, συνδράμοντας με οιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες όλων σας, με απώτερο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης  και την υποστήριξη γενικότερα του δημόσιου σχολείου.

  Καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο σας!

   

Πρόσφατα νέα Σχολικών Συμβούλων

 • Επιλογή θεμάτων εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου στα Μαθηματικά (16-05-2016)

  Το φυλλάδιο αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των (νέων κυρίως) συναδέλφων πάνω στη διαδικασία επιλογής θεμάτων για τις τελικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου στα Μαθηματικά.

  Επιλογή θεμάτων εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου στα Μαθηματικά (από το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Ράλλη)

   
 • Δελτίο Τύπου τους Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής για την «Πανελλήνια Μαθητιάδα» (16-5-2016)

  Το Γυμνάσιο Πέτρας εκπροσώπησε επάξια την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μιας και ήταν το μοναδικό σχολείο που έλαβε μέρος τον Απρίλιο στην Πανελλήνια Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών, που εδώ και 15 χρόνια έχει γίνει θεσμός.

  Δελτίο Τύπου

   

   

   

   
 • Δελτίο Τύπου για επιμορφωτικές συναντήσεις στη Λήμνο από το Σχολικό Σύμβουλο Φ. Α. κ. Τσιόπα (18-4-2016)

  Δελτίο Τύπου για επιμορφωτικές συναντήσεις στη Λήμνο από το Σχολικό Σύμβουλο Φ. Α. κ. Τσιόπα

   

   
 • Πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: “Διερευνούμε τη ματαίωση προσδοκιών και αντιμετωπίζουμε την υπερκόπωση (burn out) σε περιόδους κρίσης” (18-4-2016)

  Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων (ΠΕ02) Ν. Λέσβου κ. Χρήστος Χατζηλίαςδιοργάνωσαν τετράωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: “Διερευνούμε τη ματαίωση προσδοκιών και αντιμετωπίζουμε την υπερκόπωση (burn out) σε περιόδους κρίσης”.

  Περισσότερα...  
 • Πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες» (18-4-2016)

  Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευσηδιοργάνωσαν τριήμερο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με τίτλο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες».

  Περισσότερα...  
 • Επιμορφωτικά σεμινάρια από τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης Χίου (18-4-2016)

  Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων των Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Χίου και μετά τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών των Περιφερειών μας, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω εκπαιδευτικά σεμινάρια:

  Περισσότερα...  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος