Δράσεις
Σάββατο Δεκέμβριος 15, 2018

Δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης»

Το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης  συμμετείχε και εφέτος - με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Λεοπούλου. (Μαθηματικό) και τον κ. Γιαννίκο (Φυσικό) - στη δράση των ΕΚΦΕ Σερρών, Κατερίνης, Σπάρτης, Μυτιλήνης και 1ου Ηρακλείου που έγινε σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ).Την όλη δράση παρακολούθησε και ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ.Τσιόπας Ιωάν.

Δελτίο Τύπου για την πραγματοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη από μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Διαγνωστικά Κριτήρια, Πρόληψη και Παρεμβάσεις για τα φαινόμενα Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (12-3-2015)

Διαγνωστικά Κριτήρια, Πρόληψη και Παρεμβάσεις για τα φαινόμενα Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Δράσεις ομαλής μετάβασης μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο και από το Δημοτικό Σχολείο στο ΓΔράσεις ομαλής μετάβασης μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο και από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιουμνάσιο (25-2-2015)

Δράσεις ομαλής μετάβασης μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο και από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο

Και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα υλοποιήσουμε στην Περιφέρειά μας δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών μας από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειάς μας κατά τα τρία τελευταία σχολικά έτη, είναι πολύ ενθαρρυντική και λειτουργεί ενισχυτικά στην κατεύθυνση συνέχισης και διεύρυνσής τους. Κλειδί για την επιτυχία αυτών των δράσεων αποτελεί η καλή συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας: Δ/ντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς.

Την ευθύνη για το συντονισμό και την ομαλή υλοποίηση των δράσεων αυτών στις σχολικές μονάδες, έχουν οι κατά τόπους Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι θα αποστείλουν αναλυτικές οδηγίες στις σχολικές μονάδες ευθύνης τους και θα διοργανώσουν ενημερωτικές συναντήσεις όπου αυτό χρειάζεται.  Είναι προφανές ότι λόγω της φύσης των δράσεων αυτών, απαραίτητο στοιχείο επιτυχίας αποτελεί η ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας τόσο ανάμεσα στους Σχολικούς Συμβούλους όσο και ανάμεσα στις σχολικές μονάδες διαφορετικών βαθμίδων. Για το σκοπό αυτό καλό θα ήταν να οργανωθούν και να υλοποιηθούν συναντήσεις συνεργασίας τόσο σε επίπεδο σχολικών συμβούλων, όσο και σε επίπεδο σχολικών μονάδων.

Τέλος επισημαίνουμε ότι για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων ομαλής μετάβασης μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός της πρόωρης διακοπής των μαθημάτων στα Γυμνάσια λόγω των ετήσιων προαγωγικών εξετάσεων. Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να αξιοποιηθεί το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου.

Μαθητικό Φεστιβαλ Ψηφιακής Δημιουργίας (4-04-2014)

Μαθητικό Φεστιβαλ Ψηφιακής Δημιουργίας (4-04-2014)

Πρόσκληση σε Διημερίδα (4-04-2014)

Σας προσκαλούμε στην διημερίδα - εργασίας για εκπαιδευτικούς ΠΕ70, που διοργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β.Αιγαίου σε συνεργασία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Μαρία Κορδάκη, με θέμα:

?Επιμόρφωση στη Δημιουργία Εκπαιδευτικών Ψηφιακών Αφηγήσεων?

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ (pdf)