Δελτία Τύπου
Παρασκευή Μάρτιος 29, 2024
logo_0012.jpg

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος (11-12-2013)

Ειδικότερα, την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής, Ιωάννα Καρακωνσταντή, Μαρία Κεφάλα, Μιχάλης Κεφάλας, Ντόρις Ζεκιολάρι, Γιονίτα Ζεκιολάρι, Μαρία Ανδρεαδέλλη, Ραφαήλ Ανδρεαδέλλης και Μαρία Πετινέλλη. Με την εγκάρδια ενθάρρυνση του Διευθυντή Γρηγόρη Αλεντά, την ανεκτίμητη συμβολή του καθηγητή μουσικής Στυλιανού Λασκαρίδη, ο οποίος επιμελήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό, τη συνεργασία της εκπαιδευτικού Αντιγόνης Παπαβασιλείου, αλλά και τη στήριξη γονέων-κηδεμόνων και φίλων, η εννιαμελής ομάδα του σχολείου κατάφερε να κατακτήσει επάξια την πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Σήμερα,Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013,πραγματοποιείται ηβράβευση των τριών καλύτερων έργων του διαγωνισμού ανά κατηγορία, στην Αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το έργο που δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγιάσου. Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι, για πρώτη φορά, οι μαθητικές παρουσιάσεις του Συνεδρίου, οι βραβεύσεις των μαθητών, όπως και η συναυλία των Onirama, μεταδίδονται στα σχολεία όλης της Ελλάδος, μέσω του Προγράμματοςe-schoolτου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναμφισβήτητα, η απόφαση των μαθητών μας να γίνουν κοινωνοί μιας τέτοιας δράσης ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση και να αρθρώσουν το δικό τους, συνειδητό πλέον «όχι» σε μια πραγματικά διαδεδομένη και εξαιρετικά επιβλαβή συνήθεια, αποτελεί νίκη προσωπική αλλά και νίκη της εκπαίδευσης. Μέσα στο οικείο σχολικό περιβάλλον, μέσα από την καταλυτική δύναμη μιας δεμένης ομάδας, μέσα από το συμμαθητή, τον εκπαιδευτικό και, φυσικά, το γονιό, ο κάθε έφηβος μπορεί να μάθει πώς να γίνει κύριος της ζωής, της υγείας και των αποφάσεών του. Χαιρόμαστε και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αυτό το μάθημα ξεκινάει από ένα σχολείο της Περιφέρειάς μας και ευχόμαστε από καρδιάς η διάκριση των παιδιών μας να γίνει το εφαλτήριο για πολλές ανάλογες προσπάθειες.