Δελτία Τύπου
Τετάρτη Απρίλιος 24, 2024
logo_0012.jpg

Χαιρετισμός Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για την επίσημη έναρξη του διδακτικού έτους (10-09-2014)

Εύχομαι ολόψυχα η σχολική χρονιά 2014-15 που ξεκινά να είναι για όλους δημιουργική, ενδιαφέρουσα, με πολλές χαρές, επιτυχίες και ευκαιρίες βελτίωσης. Κάθε αρχή είναι μια πρόκληση και μια νέα ευκαιρία για ξεκινήματα. Χάρη στις προσπάθειες όλων μας και το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό που διαθέτουμε, η έναρξη αυτού του σχολικού έτους πραγματοποιείται με θετικές και ευοίωνες προϋποθέσεις. Έχουμε λοιπόν, κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς και να προσδοκούμε και να εργαζόμαστε για το καλύτερο, προς όφελος των μαθητών μας. 

Επιπλέον, η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την απαρχή ποικίλων νέων δράσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του «κοινωνικού σχολείου», στο οποίο ευελπιστούμε ότι όλοι θα βρείτε σημεία αναφοράς και ειδικού ενδιαφέροντος. Ο άξονες δομής του «κοινωνικού σχολείου» εστιάζουν στην καθημερινότητα, την υγεία, την κοινωνική συνύπαρξη και τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Η καινοτομία του έγκειται τόσο στην ποικιλία της θεματολογίας, όσο και στο γεγονός ότι πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού φορέων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς.

Στόχος του «Κοινωνικού Σχολείου» είναι να υπάρξει συνέχεια στη γνώση με ταυτόχρονη επιμόρφωση στους τομείς της συμπεριφοράς, της παροχής κινήτρων, τον καθορισμό του πλαισίου υποχρεώσεων αλλά και της ανάδειξης των ικανοτήτων για ατομική και συλλογική δράση. Θα έχει διαδραστικό ρόλο αναφορικά με τρεις κοινωνικές ομάδες, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Θα προσφέρει, εκτός της γνώσης των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος, εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας μας, ώστε να εξελιχθούν σε ενεργούς και υγιείς πολίτες. Ανάλογες γνώσεις αποκτούν γονείς και εκπαιδευτικοί. Έτσι, δημιουργούνται ακόμα πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικό άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, μέσα από την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα ζεστό καλωσόρισμα σε όλα τα παιδιά μας και στους συναδέλφους που προσφάτως προστέθηκαν στο δυναμικό μας. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ στα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς μας που χρόνια τώρα προσφέρουν πραγματικά την ψυχή τους, προκειμένου το παρεχόμενο παιδαγωγικό, υποστηρικτικό και διοικητικό έργο να παραμένει υψηλό. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

 

                                                                                                                   Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

                                                                                                              Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

                                                                                                       Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

                                                                                                                ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ