Δελτία Τύπου
Παρασκευή Απρίλιος 26, 2024
logo_0012.jpg

Τηλεδιάσκεψη για τη διατύπωση προτάσεων προς την κατεύθυνση της προαγωγής του εκπαιδευτικού έργου (24-09-2014)

Σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα έναρξης 9:00 π.μ., η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, με συμμετέχοντες την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Μαρία Παπαδανιήλ, τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Πρόδρομο Ελευθερίου, και τους Σχολικούς Συμβούλους Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η διατύπωση προτάσεων και η συνεργασία των ανωτέρω στελεχών εκπαίδευσης Β. Αιγαίου προς την κατεύθυνση της προαγωγής του εκπαιδευτικού έργου, μέσω της ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών αναφορικά με την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ., όπως είναι:

 

1. Το Κοινωνικό Σχολείο.

2. Το Πρόγραμμα KIDS? ATHLETICS.

3. Η Θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

4. Η διδασκαλία μαθημάτων στην Α΄ Γυμνασίου με τη χρήση του ψηφιακού εξοπλισμού.

5. Η διδασκαλία των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο και των Ερευνητικών Εργασιών στο Λύκειο.

6. Η Δημιουργία στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π. μίας νέας ενότητας,   με τίτλο: «Με τα μάτια των Παιδιών».

7. Η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (Α.Ε.Ε.) των σχολικών μονάδων κ.ά.

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης και παροχής διευκρινίσεων  πάνω σε σημαντικές παραμέτρους των ανωτέρω θεσμών, καθώς και άλλων θεμάτων που άπτονται της παιδαγωγικής και επιστημονικής στήριξης της λειτουργίας των σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου, με απώτερο στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία μέσα από τη διοργάνωση και στήριξη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, βιωματικών δράσεων ευαισθητοποίησης και απόκτησης εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων από τους μαθητές μας, ώστε αυτοί να εξελιχθούν σε ενεργούς και υγιείς πολίτες.