Δελτία Τύπου
Πέμπτη Απρίλιος 25, 2024
logo_0012.jpg

Διοργάνωση εθελοντικών οικολογικών δράσεων (19-11-2014)

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε σχετικά με τη διοργάνωση εθελοντικών οικολογικών δράσεων με πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Μύρινας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εβδομάδας, εντός του μήνα Οκτωβρίου. Στόχος των μαθητών υπήρξε η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών τους για την καθαριότητα και την προστασία της φύσης, μια δέσμευση και ευθύνη αρκετά έντονη, αυθόρμητη και ειλικρινής από την πλευρά όλων των νεαρών συμμετεχόντων.

Αυτό που, ωστόσο, εντυπωσιάζει και διαφοροποιεί την προσπάθεια αυτή είναι το γεγονός ότι οι μαθητές δεν περιορίστηκαν στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με αντίκτυπο μόνο στους ίδιους και τους συμμαθητές τους, αλλά ξεκίνησαν ανοιχτό διάλογο με τους ιθύνοντες και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και μορφώνονται, θέτοντας το εύλογο ερώτημα «Δράσεις για το περιβάλλον. Είναι αρκετό;». Όπως μάλιστα αναφέρουν και οι ίδιοι, με την πρέπουσα σοβαρότητα και ευθύτητα,«οι εθελοντικές δράσεις είναι μια αρχή αλλά δε λύνουν το πρόβλημα. Χρειάζεται ευαισθητοποίηση και προσπάθεια από όλους μας. Διαφορετικά παραμένουν απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό της αδιαφορίας μας για το περιβάλλον.»

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε αυτή η μαθητική πρωτοβουλία να αποτελέσει το έναυσμα για πολύ όμορφες συλλογικές δράσεις και ένα έμπρακτο παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους.

Συγχαίρουμε θερμά το Διευθυντή κ. Ρόκκο, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς-κηδεμόνες που εμφύσησαν τόσο υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς στα παιδιά μας, αλλά, πάνω απ? όλα, τους ίδιους τους εθελοντές-μαθητές, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, μας συγκίνησαν και μας έκαναν βαθύτατα υπερήφανους.