Δελτία Τύπου
Τετάρτη Απρίλιος 24, 2024
logo_0012.jpg

Συγχαρητήρια Επιστολή Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου προς το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (24-11-2014)

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Αγαπημένα μου παιδιά,

 

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ προσωπικά και να σας εκφράσω τους πιο ειλικρινείς επαίνους μου για την εξαιρετικής ποιότητας παράσταση που διοργάνωσε και ανέβασε η θεατρική ομάδα του σχολείου σας, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Μολονότι ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στέρησαν τη χαρά να βρεθώ μεταξύ του κοινού και να απολαύσω από κοντά τη δουλειά σας, τόσο η επιτυχία της ίδιας της παράστασης, όσο και ο συντονισμός και το ταλέντο των νεαρών ηθοποιών, έγιναν αντικείμενο θαυμασμού και απέσπασαν την πλέον θετική κριτική από όλους τους παρόντες, γεγονός το οποίο πληροφορήθηκα με συγκίνηση και υπερηφάνεια. 

Νιάτα, ομορφιά, ικανότητα, συνεργασία, τόλμη και θάρρος, είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτό που εσείς αποδώσατε στο σανίδι. Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ίδια η επιλογή του έργου και ο σημαντικός συγγραφέας τον οποίο τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο. Το έργο της επιλογής σας είναι ένα ευχάριστο και γεμάτο μηνύματα και πρότυπα σατιρικό δημιούργημα που διαδραματίζεται σε μια εποχή πραγματικά δύσκολη και σκοτεινή. Η γεύση, ωστόσο, που αφήνει είναι ευχάριστη και γλυκιά, καθώς δίνει έμφαση στις μικρές, αστείες στιγμές της καθημερινότητας που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και κάτω από αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. Επιπλέον, οι κινήσεις (άλλοτε φόβου και άλλοτε υπέρμετρης φιλοδοξίας) του «Φον Δημητράκη» και οι τραγελαφικές καταστάσεις που προκύπτουν ως απόρροια αυτών αποτελούν έναν άριστο τρόπο απόδοσης του πώς η αναρρίχηση στην εξουσία μπορεί να διαβρώσει τη ζωή και την προσωπικότητα ακόμα και του απλού ανθρώπου. Το γεγονός, παρ? όλα αυτά, ότι, ως το τέλος του έργου, οι νεαροί πρωταγωνιστές είχαν καταφέρει να αποδώσουν τη διττή φύση του κάθε ανθρώπου (αστεία και θλιμμένη, καλή και κακή, συμπονετική και σκληρή) και να κάνουν τον κάθε ήρωα ξεχωριστά συμπαθή στο κοινό είναι πραγματικό επίτευγμα που αγγίζει το επίπεδο του επαγγελματισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στο Διευθυντή κ. Βάρκα που πάντα ενθαρρύνει τα παιδιά να δημιουργούν και να εξελίσσονται, στην υπεύθυνη καθηγήτρια κα Καραβανέλλη, η οποία εργάστηκε με αγάπη, ενδιαφέρον και μεθοδικότητα μαζί με τους μαθητές για πάνω από ένα χρόνο και μάλιστα εκτός του διδακτικού ωραρίου προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η παράσταση, όλους όσους φρόντισαν για τις τεχνικές και πρακτικές λεπτομέρειες της προσπάθειας αυτής και, πάνω απ? όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά που έδωσαν ένα κομμάτι της καρδιάς και της νεανικής αισιοδοξίας τους στο κοινό της Μυτιλήνης.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ