Δελτία Τύπου
Παρασκευή Απρίλιος 26, 2024
logo_0012.jpg

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡ/ΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ & ΦΟΥΡΝΟΥΣ (24-11-2014)

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ.Μαρία Παπαδανιήλ, πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά Ικαρία και Φούρνους (συμπεριλαμβανομένης και της Θύμαινας), από 9 έως 14 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για θέματα παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Ικαρία, συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Παμφίλη και το Δήμαρχο κ. Σταμούλο για ζητήματα κοινής ευθύνης. Στους Φούρνους είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Μαρούση. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και υποστήριξη των σχολικών μονάδων και τονίστηκε η ανάγκη αρωγής από την Πολιτεία στους εκπαιδευτικούς φορείς. Υποδειγματική υπήρξε η φιλοξενία του Δημάρχου στα στελέχη της εκπαίδευσης. 

Στην περιοδεία της αυτή, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης πλαισιώθηκε από κλιμάκιο συνεργατών της Σχολικών Συμβούλων, καθώς τα εν λόγω νησιά εντάσσονται στην περιοχή παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης τους. Ειδικότερα, στις επισκέψεις συμμετείχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι:

  • ΠΕ01 Θεολόγων και υπεύθυνος «Παρατηρητηρίου κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» Νικόλαος Χριστόπουλος,
  • ΠΕ02 Φιλολόγων Χρυσώ Λυγίζου,
  • ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνη για το «Κοινωνικό Σχολείο» Ευδοκία Σαμουηλίδου
  • ΠΕ19 Πληροφορικής και υπεύθυνος υλοποίησης τηλεδιασκέψεων με τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο»Τιμολέων Θεοφανέλλης
  • ΠΕ70 Δασκάλων Γεωργία Κρεμμυδιώτη,
  • ΠΕ70 ΔασκάλωνΑρχοντούλα Διακογεωργίου.

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια και τους συνεργάτες της οι εκπαιδευτικοί των Φούρνων.

Τα στελέχη επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες των νησιών, προκειμένου ναυπάρξει άμεση επαφή με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς-κηδεμόνες και, φυσικά, τους μαθητές. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους υλοποίησαν πλήθος δειγματικών διδασκαλιών σε όλες τις τάξεις των σχολείων και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την εξυπνάδα, τη συνεργατικότητα και τη φιλομάθεια των μαθητών.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί το υψηλό αίσθημα καθήκοντος των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα (όπου μάλιστα φέτος λειτούργησε και το νηπιαγωγείο), αντιπαλεύοντας κάθε αντιξοότητα, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ