Διάφορα μαθητικά θέματα
Τρίτη Αύγουστος 09, 2022
logo_001.jpg

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Λειτουργία της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19 σε χώρους εργασίας, σας ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό κατόπιν ραντεβού.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251048160

 

Κατά την προσέλευση του κοινού η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Πρόσκληση για την Διημερίδα Αστρονομίας (4-6-2015)

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου σε συνεργασία με την Αστρονομική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Ερασιτεχνικό Θεατρικό Όμιλο Καλλονής (ΕΘΟΚ) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,διοργανώνουν δράση ενημέρωσης για την αστρονομία στις 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του ΕΘΟΚ στην Καλλονή με θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ».

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά της Λέσβου και είναι ανοικτή προς το κοινό. Ομιλητής θα είναι το μέλος της Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Λεωνίδας Παπασωτηρίου.

Στο θεωρητικό μέρος της δράσης θα γίνει ενημέρωση για τα γειτονικά μας ουράνια σώματα, τους πλάνητες του ηλιακού μας συστήματος. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στα αστέρια, δηλαδή τους άλλους <ήλιους>  που βλέπουμε στον ουρανό μας, τις συγκεντρώσεις τους, από σμήνη ως γαλαξίες. Επίσης  θα γίνει αναφορά στην επιστήμη της  αστρονομίας, ερασιτεχνική και επαγγελματική, στα μεγάλα τηλεσκόπια και τις παρατηρήσεις των ουρανίων αντικειμένων. Μετά το τέλος της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί  παρατήρηση με τηλεσκόπια που θα διαθέσει το ΚΠΕ.