Μαθητεία των ΕΠΑ.Λ.
Σάββατο Αύγουστος 15, 2020
logo_001.jpg

Πρώτη φορά επικαιροποίηση από το 2016 -τα σχήματα μαθητείας της Ελλάδας στη βάση δεδομένων του Cedefop

Την Τετάρτη, 03-06-2020, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου, με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2016 επικαιροποιήθηκε για την Ελλάδα η βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη Μαθητείας», με τη συμβολή των εμπειρογνωμόνων, μεταξύ των οποίων και στέλεχος του ΥΠΑΙΘ. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Γενική Γραμματεία ΕΕΚΔΒΜ και το Τμήμα Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο χώρο εργασίας, μέσω των διεθνών συνεργειών, για την ενίσχυση της ΕΕΚ και της διά βίου μάθησης. Επίσης, στον ιστότοπο του Cedefop ανευρίσκεται πληροφοριακό υλικό για τα σχήματα μαθητείας στην Ελλάδα, αλλά και υλικό για τα υφιστάμενα σχήματα μαθητείας στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόσβαση στο Δελτίου Τύπου του ΥΠΑΙΘ είναι δυνατή στο σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/rss/45217-03-06-20-proti-fora-epikairopoiisi-apo-to-2016-ta-sximata-mathiteias-tis-elladas-sti-vasi-dedomenon-tou-cedefop

δια του οποίου παρέχεται η διασύνδεση με τη βάση δεδομένων του Cedefop, καθώς και με τα διάφορα πεδία και υποενότητες του ιστοτόπου του εν λόγω φορέα.