Μαθητεία των ΕΠΑ.Λ.
Πέμπτη Μάρτιος 28, 2024
logo_0012.jpg

Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας και στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και στις ΕΠΑ.Σ. και στα Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ.

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη διευκόλυνση των αποφοίτων τους να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στηρίζουν την αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ειδικότερα, ιδιαίτερη προτεραιότητα αποτελεί ο θεσμός της μαθητείας, όπου οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παράσχουν στον μαθητευόμενο μάθηση στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί μετά από εξετάσεις σε πιστοποίηση των γνώσεων και ειδικοτήτων σε συγκεκριμένη ειδικότητα. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου. Ο θεσμός της Μαθητείας έχει θετική ανταπόκριση στους φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω κατά την περίοδο 2020-2021, οι συναρμόδιοι φορείς θα εφαρμόσουν Προγράμματα Μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΣ και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ και καταρτιζόμενους των ΙΕΚ των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αρμοδιότητάς τους. Οι ειδικότητες ανά εκπαιδευτική διαδρομή παρουσιάζονται στο Παράρτημα 1 και αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της Μαθητείας στο Παράρτημα 2.
Στο πλαίσιο αυτό καλείστε να στηρίξετε το θεσμό της Μαθητείας επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, με την προσφορά θέσεων Μαθητείας για την περίοδο 2020-2021.

Κατεβάστε από ΕΔΩ την πλήρη πρόσκληση.