Διαγωνισμοί - Προγράμματα
Πέμπτη Απρίλιος 25, 2024
logo_0012.jpg

Αιγίδα και διεξαγωγή μαθητικών Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στo Βόρειο Αιγαίο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου θέτει υπό την αιγίδα της τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Βορείου Αιγαίου για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα προσέλευσης 9:00 π.μ. σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης» (Στρ. Μυριβήλη 106).

Ο αντίστοιχος Πανελλήνιος Διαγωνισμός, για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες», πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό, Διαγωνισμό, προκριματικό του Πανελληνίου, στον δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr.

Επιλεγέντες μαθητές και συνοδοί στην Ημερίδα Euroscola 12ης Απριλίου 2018

Επιλεγέντες μαθητές και συνοδοί στην Ημερίδα Euroscola 12ης Απριλίου 2018

Ημερίδα Euroscola 12-04-2018: Διεξαγωγή διαγωνισμού για μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου για την ανάδειξη εκπροσώπων και την επιλογή συνοδών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA, στις 12 Απριλίου 2018. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και τρεις (03) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Ημερίδα Euroscola 12-04-2018: Διεξαγωγή διαγωνισμού για μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου για την ανάδειξη εκπροσώπων και την επιλογή συνοδών

Ημερίδα Euroscola 30-03-2017: Διεξαγωγή διαγωνισμού για μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου για την ανάδειξη εκπροσώπων και την επιλογή συνοδών (6-12-2016)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA, στις 30 Μαρτίου 2017. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες ? μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και δύο (02) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Ημερίδα Euroscola 30-03-2017: Διεξαγωγή διαγωνισμού για μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου για την ανάδειξη εκπροσώπων και την επιλογή συνοδών (Προκήρυξη Διαγωνισμου)

Συνοδευτικά αρχεία για το Διαγωνισμό EUROSCOLA 2017

Οδηγίες προς τους Διεθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων

Διαγωνισμός Young digital talent στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016: Αλλαγή Καταληκτικής Ημερομηνίας (4-8-2016)

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ.  113888/Δ1/12-07-2016  εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα: ««Πρόσκληση για συμμετοχή  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016 και στο Διαγωνισμό  Young digital talent στο πλαίσιο του eSkills for Jobs 2016» σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στο διαγωνισμό Young Digital talent (Ανάδειξη ψηφιακών δεξιοτήτων νέων) είναι η 31η Αυγούστου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://eskills4jobs.ec.europa.eu/young-digital-talent

ΙστοσελίδατουeSkills for Jobs 2016: http://eskills4jobs.ec.europa.eu/

Οδηγοί δημιουργίας videogamesμε Scratch: https://www.youtube.co/playlist?list=PLfQZrgC8Xhg8_t3OME9A2dMpFZMCwdtN-                                                                             

Τέλος παρακαλούνται τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή να ενημερώνουν ταυτόχρονα την εφαρμογή http://codingevents.minedu.gov.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με τη μετάβαση, διαμονή και επιστροφή μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών του Βορείου Αιγαίου προς και από το Στρασβούργο για την Ημερίδα Euroscola της 17ης Μαρτίου 2016

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Euroscola 2016, προσκαλούμε τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού, με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ, να καταθέσουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, Ελευθερίου Βενιζέλου 26, 81132, Μυτιλήνη, (τηλ. 2251048165), σφραγισμένη προσφορά, με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με τη μετάβαση,...