Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Τρίτη Οκτώβριος 22, 2019
logo_001.jpg

Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Διδάσκοντας και εμπνέοντας εφήβους ? Για ένα αλλιώτικο σχολείο» (31-12-2015)

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία και Σχολικοί Σύμβουλοι της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα:«Διδάσκοντας και εμπνέοντας εφήβους ? Για ένα αλλιώτικο σχολείο». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016 στους Δελφούς, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://synedrio-politropiarmonia.weebly.com/ .

Η  Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (30-12-2015)

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής το Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και ΔιδακτικήςΦυσικής Αγωγής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και  η Διεύθυνση Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού σας προσκαλούν στην  Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: ?Η  Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση? 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09.00.

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ημερίδας

3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Προοπτικές για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο» (30-12-2015)

Σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.) διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:«Προοπτικές για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.pess.gr/.

Διεξαγωγή Συνεδρίου (7-12-2015)

Σας γνωστοποιούμε ότι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το PIERCE- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Προγράμματα Σπουδών ? Σχολικά εγχειρίδια: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016στην Αθήνα, στο PIERCE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σηςόλων των ειδικοτήτων, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και εκτός ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://sinedriosxolikabiblia.weebly.com

Διαδικτυακά σεμινάρια για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (24-11-2015)

Σας γνωστοποιούμε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτά μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν έως 27-11-2015  τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://synmesyn.sch.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαδικτυακά σεμινάρια (δηλώσεις συμμετοχής, προγραμματισμό, τρόπο διεξαγωγής κ.ά.) οι ενδιαφερόμενες σχολικές οι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://synmesyn.sch.gr.

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (20-11-2015)

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία»του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το 6ο Διεθνές Συνέδριογια τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (Edu Didactics 2015) με θέμα «Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική πρακτική, μέσα από τις Τέχνες».

Διαβάστε περισσότερα: 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015 (20-11-2015)